Το πρώτο ραντεβού είναι περίπου σαν μία συνεντεύξη για δουλειά, αλλά αντί να πουλάς τις επαγγελματικές σου δεξιότητες, πουλάς την προσωπικότητά σου, κάτι που μπορεί να είναι πολύ πιο τρομακτικό! Αντί να παρουσιάζετε τον εαυτό σας ως εργατικό και ικανό, ελπίζετε να φανείτε ενδιαφέρον και ελκυστικό άτομο, κάτι που είναι πιο εύκολο να το λέτε παρά να το κάνετε.
Τι να κάνετε και τι να αποφύγετε
1. Επιλέξτε το σωστό μέρος
Τα καλύτερα μέρη για τα πρώτα ραντεβού είναι αυτά, που ενθαρρύνουν τη συζήτηση, έτσι ώστε η γνωριμία μεταξύ των δύο να μην είναι το μόνο επίκεντρο.
Πράγματα όπως το μπόουλινγκ ή μία συναυλία για παράδειγμα, αίρουν μέρος της πίεσης από τη συζήτηση, έτσι ώστε να μην αισθάνεστε σα να δίνετε συνέντευξη. Η σύνδεση μέσω ενός κοινού ενδιαφέροντος είναι ίσως το κλειδί για ένα πετυχημένο ραντεβού.
Σύμφωνα με την ειδικό στις σχέσεις του “Plenty of Fish”, Shannon Smith, το 27% των singles θεωρεί, ότι είναι πιο εύκολο να είναι ο εαυτός τους στα ραντεβού, που βασίζονται σε δραστηριότητες, ενώ το 29% βρίσκει, ότι τα ραντεβού για φαγητό είναι το καλύτερο σενάριο για ανοιχτή συζήτηση. Το 55% των πρώτων ραντεβού που γίνονται σε ένα εστιατόριο είναι επιτυχημένα, λέει η Smith. Το να κάθεστε απέναντι στο τραπέζι, σας επιτρέπει να διατηρείτε οπτική επαφή και να «λαμβάνετε» τις εκφράσεις του προσώπου και τις χειρονομίες τους, πράγμα που μπορεί να διευκολύνει τη συζήτηση και την επικοινωνία.
2. Επιλέξτε το ντύσιμό σας προσεκτικά
Αν και μπορεί να φαίνεται ρηχό, η εμφάνιση κάνει μεγάλη εντύπωση στο πρώτο ραντεβού. Το να ντύνεσαι εξαιρετικά χαλαρά μπορεί να δώσει την αίσθηση, ότι δεν σε ενδιαφέρει πραγματικά να κάνεις μια καλή πρώτη εντύπωση. Η άνεση είναι το κλειδί—φορέστε κάτι με το οποίο νιώθετε άνετα, ταιριάζει με την περίσταση και σας κάνει να νιώθετε ελκυστικοί. Μην κάνετε πειράματα, αλλαγές και υπερβολές στο πρώτο ραντεβού. Ντυθείτε όπως θα κάνατε αν θα πηγαίνατε με φίλους στο ίδιο μέρος.
3. Μην αργήσετε
Μιλάμε για το αυτονόητο, αλλά το να εμφανιστείτε στο πρώτο σας ραντεβού καθυστερημένοι δεν είναι ελκυστικό, ανεξάρτητα από το πόσο πολυάσχολος θέλετε να φαίνεστε. Είναι απλά αδιάφορο για τον άλλο και ενοχλητικό.
4. Μην εστιάζετε στον εαυτό σας
Το νόημα ενός πρώτου ραντεβού είναι να γνωρίσετε κάποιον – μην αφήσετε αυτό να γίνει μονόπλευρο μιλώντας μόνο για τον εαυτό σας. Θέλετε να εντυπωσιάσετε, επομένως είναι φυσικό να θέλετε να πείτε όλα τα υπέροχα πράγματα για τον εαυτό σας, αλλά καλό είναι να το αποφύγετε. Είναι ιδιαίτερα εύκολο να πέσετε σε αυτήν την παγίδα, όταν το ραντεβού σας είναι ντροπαλό και λιγομίλητο αλλά και πάλι δε χρειάζεται να μοιραστείτε ολόκληρη την ιστορία της ζωής σας στο πρώτο ραντεβού. Ας ελπίσουμε, ότι θα υπάρξει αρκετός χρόνος για αυτό στο μέλλον. Μπορείτε αντιθέτως να ενθαρρύνετε το διάλογο με το να κάνετε ερωτήσεις και να ακούτε ενεργά τις απαντήσεις του ραντεβού σας.
5. Ακούστε
Είναι προφανές όταν κάποιος δεν σε ακούει πραγματικά. Τα βλέμμα που «περιπλανιέται» είναι ένα ενδεικτικό σημάδι της πλήξης και αυτό θα κάνει το ραντεβού σας να αποτύχει. Δείξτε στο ραντεβού σας ότι σας ενδιαφέρουν αυτά που λέει και αντί να ανησυχείτε για το τι θα πείτε εσείς στη συνέχεια, επικεντρωθείτε στο να ακούτε πραγματικά τι σας λέει ο άλλος. Όταν ακούς ένα άλλο άτομο με προσοχή, του δίνεις το μήνυμα, ότι θα μπορούσε να υπάρξει κατανόηση και να αναπτυχθεί σύνδεση μεταξύ σας.
6. Μην κοιτάζετε συνέχεια το τηλέφωνό σας
Τεχνολογία, αυτή η μάστιγα! Όταν είσαι με κάποιον, ειδικά σε πρώτο ραντεβού, τίποτα δεν είναι πιο αγενές από το να ελέγχεις συνεχώς το τηλέφωνό σου. Είναι σα να λες: «Ό,τι υπάρχει σε αυτήν την οθόνη είναι πιο σημαντικό από εσένα». Αυτό είναι ίσως το χειρότερο μήνυμα, που μπορείτε να στείλετε σε κάποιον που συναντάτε για πρώτη φορά. Βάλτε το τηλέφωνό σας στο αθόρυβο και δώστε την πλήρη προσοχή σας στο ραντεβού σας.
7. Μην είστε πολύ διαχυτικοί
Αν και βρίσκεστε σε ένα ραντεβού και ο απώτερος στόχος είναι να βρείτε έναν ρομαντικό σύντροφο, το να ξεκινήσετε «δυνατά» είναι μια τεράστια απογοήτευση για πολλούς ανθρώπους. Αρκετούς μάλιστα τους τρομάζει. Τα επίθετα του τύπου «γλυκέ μου», «όμορφη», «κούκλα μου» κ.λ.π, καλό είναι να αποφεύγονται. Τόση πολλή οικειότητα είναι υπερβολή—Μόλις γνωριστήκαμε – δεν είμαι το μωρό σου—! Επίσης το υπερβολικό άγγιγμα είναι περιττό στο πρώτο ραντεβού. Μπορεί να φέρει τον άλλο σε δύσκολη θέση και εσάς πιο κοντά στην άδοξη λήξη του ραντεβού.
8. Το φάντασμα των πρώην
Βασικό λάθος! Κανένας και καμία πρώην δεν έχει θέση στο πρώτο ραντεβού. Μην αναφερθείτε στο τι έκανε ή τι δεν έκανε, γιατί πολύ απλά δεν ενδιαφέρει τον/την συνοδό σας. Βγήκε μαζί σας για να γνωρίσει εσάς κι όχι τους πρώην σας. Σίγουρα κάποια στιγμή θα γίνει κι αυτή η συζήτηση αλλά άφησε την καλύτερα για τα επόμενα ραντεβού.
9. Χρησιμοποιήστε τους καλούς σας τρόπους
Οι τρόποι ή η έλλειψή τους, λένε πολλά για έναν άνθρωπο. Και είναι κάτι περισσότερο από το να βάλεις απλώς μια πετσέτα στα πόδια σου πριν φας ή να αποφύγεις να φας τα παϊδάκια με τα χέρια. Ο τρόπος που συμπεριφέρεστε στο άνθρωπο απέναντί σας αλλά και στους ανθρώπους γύρω σας κατά τη διάρκεια του ραντεβού, είναι εξαιρετικά ενδεικτικός. Το να λέτε «παρακαλώ» και «ευχαριστώ» στους σερβιτόρους ή «με συγχωρείτε» όταν σπρώχνετε κατά λάθος κάποιον στο δρόμο προς το τραπέζι, είναι κοινές συμπεριφορές ευγένειας, που θα έπρεπε να κάνετε ούτως ή άλλως, ακόμα περισσότερο όμως στο πρώτο ραντεβού, όταν χτίζετε ο χαρακτήρας σας στα μάτια του άλλου.
Η πρώτη εντύπωση μετράει. Μην χαλάτε ένα εν δυνάμει καλό ραντεβού κάνοντας αυτά τα κοινά, αλλά πιθανώς μοιραία λάθη. Και πάνω απ’όλα, θυμηθείτε να είστε ο εαυτός σας και αν αυτό δεν οδηγήσει σε δεύτερο ραντεβού, δεν ήταν γραφτό να γίνει. Προχωρήστε παρακάτω.
Πηγή: hellogiggles.com