Σε ένα πρωτοποριακό επίτευγμα, οι Κινέζοι εισήγαγαν το γρηγορότερο διαδίκτυο παγκοσμίως, με ρυθμό μετάδοσης δεδομένων 1,2 terabit ανά δευτερόλεπτο.
Η “South China Morning Post” ανέφερε, ότι αυτή η ταχύτητα του Διαδικτύου ξεπερνά τις περισσότερες υπάρχουσες κύριες διαδρομές στο διαδίκτυο κατά περισσότερο από το δεκαπλάσιο. Η πρωτοβουλία προκύπτει από μια συνεργασία στην οποία συμμετέχουν το Πανεπιστήμιο Tsinghua της Κίνας, η China Mobile, η Huawei Technologies και η Cernet Corporation.
Το δίκτυο αυτό εκτείνεται σε μια απόσταση άνω των 3.000 χιλιομέτρων και συνδέει πόλεις όπως το Πεκίνο, η Γουχάν και η Γκουανγκζού, μέσω μιας εκτεταμένης υποδομής καλωδίωσης οπτικών ινών. Η σύνδεση αυτή, μια πρωτοβουλία δεκαετίας, διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στη μελλοντική υποδομή της τεχνολογίας του διαδικτύου της Κίνας. Το δίκτυο όχι μόνο ξεπέρασε επιτυχώς όλες τις επιχειρησιακές δοκιμές, αλλά επέδειξε επίσης συνεπή και αξιόπιστη απόδοση.
150 ταινίες σε ένα δευτερόλεπτο
Ο αντιπρόεδρος της “Huawei Technologies” Wang Lei είπε, ότι αυτή η σύνδεση στο διαδίκτυο, θα μπορούσε να μεταφέρει δεδομένα που ισοδυναμούν με 150 ταινίες υψηλής ευκρίνειας σε χρονικό διάστημα ενός δευτερολέπτου. Η πλειονότητα των δικτύων κορμού του Διαδικτύου στον κόσμο λειτουργούν συνήθως με ταχύτητα μόλις 100 gigabit ανά δευτερόλεπτο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ακόμη και οι Ηνωμένες Πολιτείες ολοκλήρωσαν πρόσφατα τη στροφή στο Internet2 πέμπτης γενιάς, που λειτουργεί με ταχύτητα 400 gigabits ανά δευτερόλεπτο.
Αυτή η υπερταχεία γραμμή δεν είναι απλώς μια επιτυχημένη προσπάθεια, αλλά παρέχει επίσης στην Κίνα την προηγμένη τεχνολογία για την κατασκευή ενός ακόμα πιο γρήγορου Διαδικτύου. Ο Xu Mingwei από το Πανεπιστήμιο Tsinghua, κάνοντας μια αναλογία με μια γραμμή τρένου υψηλής ταχύτητας, τόνισε, ότι η νέα ραχοκοκαλιά του Διαδικτύου εξαλείφει την ανάγκη για 10 συμβατικές γραμμές για τη μεταφορά ισοδύναμου όγκου δεδομένων. Αυτό οδηγεί σε ένα πιο οικονομικά αποδοτικό και διαχειρίσιμο σύστημα.
Πηγή: www.tbsnews.net