Βρεθήκατε ποτέ να λαχταράτε ένα δροσερό επιδόρπιο αλλά είστε επιφυλακτικοί με τις θερμίδες και τα σάκχαρα, που συχνά το συνοδεύουν; Η πρωτοποριακή συνταγή παγωτού με τυρί cottage παρέχει την τέλεια λύση και είναι ταυτόχρονα θρεπτικό και απολαυστικό.
Ένα παγωτό cottage cheese (χωρίς επιπλέον γεύση), απαιτεί μόνο τυρί cottage με 4% λιπαρά και κάποιο γλυκαντικό. Τόσο απλό! Δεν είναι λοιπόν περίεργο, που έχει γίνει viral σε όλα τα social media και αγαπημένη συνήθεια πολλών, ειδικά όσων δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς παγωτό αλλά προσέχουν τη διατροφή τους.
Ακολουθεί συνταγή για παγωτό cottage με γεύση σοκολάτα και αλμυρή καραμέλα!
Υλικά
500 gr τυρί cottage με 4% λιπαρά
2 κουταλιές της σούπας αγαύης ή μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 κουταλιές της σούπας σιρόπι καραμέλας
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα
1/4 φλιτζάνι θρυμματισμένα κράκερς ή άλλα αλμυρά μπισκότα
Εκτέλεση
Χτυπήστε το cottage στο μπλέντερ μέχρι να γίνει λείο.
Προσθέστε το εκχύλισμα αγαύης και βανίλιας και ανακατεψτε. Εδώ να πούμε, ότι αν χρησιμοποιήσετε ραβδομπλέντερ για πέντε λεπτά, μετακινώντας το ραβδί πάνω-κάτω για να ενσωματωθεί όσο το δυνατόν περισσότερος αέρας μέχρι το τυρί cottage να φαίνεται λείο, το παγωτό θα γίνει πιο ελαφρύ και αφράτο.
Μεταφέρετε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Ρίξτε από πάνω τη σάλτσα καραμέλας – είναι καλύτερα κρύα κατευθείαν από το ψυγείο για να μην λιώσει πέφτοντας στο τυρί- και με ένα κουτάλι ενσωματώστε με απαλές κινήσεις τη σοκολάτα και τα μπισκότα. Βάλτε το στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει. Την επόμενη μέρα ίσως είναι λίγο δύσκολο να το αφαιρέσετε από το δοχείο- ένα μειονέκτημα του σπιτικού παγωτού με cottage. (Αν σας συμβεί αυτό, αφήστε το στον πάγκο της κουζίνας σας και περιμένετε λίγο να μαλακώσει).
Απεριόριστες δυνατότητες για διαφορετικές γεύσεις
Το καλύτερο μέρος της παρασκευής σπιτικού παγωτού με τυρί cottage είναι, ότι μπορεί να πάρει ότι γεύση προτιμάτε. Είναι ένας λευκός καμβάς, που σας περιμένει να αυτοσχεδιάσετε. Εδώ είναι μερικές ιδέες:
- Παγωμένα κεράσια και ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα
- Σκόνη εσπρέσο, εκχύλισμα βανίλιας και θαλασσινό αλάτι
- Σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη και κομμάτια μπράουνι
- Κατεψυγμένα φρούτα, όπως μάνγκο, φράουλες, φρούτα του πάθους, σμέουρα, μπανάνες
- Πουρές κολοκύθας και μπαχαρικά
- Μπανάνα και σταγόνες σοκολάτας
- Μίνι marshmallows, κομματάκια σοκολάτας, θρυμματισμένα κράκερ
- Πεκάν, τσιπς σοκολάτας, σάλτσα καραμέλας
- Μίνι M&M’s
- Θρυμματισμένα μπισκότα Oreo
- Ψιλοκομμένα Snickers ή Mars
- Φυστικοβούτυρο
Το παγωτό με τυρί cottage δεν είναι το ίδιο παχύρρευστο και κρεμώδες όπως αυτό του εμπορίου. Είναι πιο ελαφρύ, πιο παγωμένο και όχι τόσο κρεμώδες όσο το κανονικό παγωτό γιατί έχει πολύ λιγότερα λιπαρά. Το πλήρες τυρί cottage έχει περίπου 4 %, ενώ τα περισσότερα παγωτά παρασκευάζονται με κρέμα, η οποία συνήθως έχει τουλάχιστον 36 %. Είναι τεράστια διαφορά!
Νιώθω, ότι μου υποσχέθηκαν παγωτό, αλλά κατέληξα σε κάτι που δεν τρώγεται; Ακριβώς το αντίθετο! Είναι μια παγωμένη απόλαυση, που θα ικανοποιήσει τη λαχτάρα σας για κάτι κρύο, γλυκό και αρκετά κρεμώδες. Τα παιδιά σας θα το λατρέψουν και εσείς θα το απολαύσετε χωρίς τύψεις. Για όλους αυτούς τους λόγους, αξίζει να το δοκιμάσετε.
Πηγή: www.simplyrecipes.com