Τα περισσότερα τρόφιμα που βρίσκονται σε μια κουζίνα μπορούν να ενισχύσουν την υγεία και τη συνολική ευημερία ενός ατόμου. Όμως, τα ίδια τρόφιμα, όταν μένουν στο ψυγείο για πολύ, μπορεί να γίνουν επικίνδυνα. Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν, ότι ενώ η τοποθέτηση τροφίμων στο ψυγείο μπορεί να αυξήσει τη διάρκεια ζωής τους, μπορεί επίσης να βλάψει την υγεία τους. Χρειάζεται να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν συντηρείτε ορισμένα τρόφιμα και ίσως χρειαστεί να βεβαιωθείτε ότι τα καταναλώνετε εντός 24 ωρών, αν όχι λιγότερο.
H Dr Dimple Jangda, ειδικός στην υγεία του εντέρου και στην Αγιουρβεδική Ιατρική ( Ayurveda ), υποστηρίζει ότι τέσσερα συγκεκριμένα τρόφιμα, θα μπορούσαν να γίνουν τοξικά, όταν διατηρούνται στο ψυγείο. Και μάλιστα αυτά είναι τρόφιμα, που κατά τα άλλα φημίζονται για τις ιδιότητές τους ιδιαίτερα στην τόνωση του ανοσοποιητικού:
Σκόρδο
Δεν πρέπει ποτέ να διατηρείτε στο ψυγείο ξεφλουδισμένο σκόρδο, γιατί αρχίζει να πιάνει μούχλα πολύ γρήγορα. Η μούχλα του σκόρδου, έχει συνδεθεί με κάποιες μορφές καρκίνου. Επιπλέον, το σκόρδο (αλλά και τα κρεμμύδια) χάνουν την γεύση τους όταν τα βάζουμε στο ψυγείο. Αγοράζετε πάντα φρέσκο σκόρδο με φλούδα. Ξεφλουδίστε το μόνο όταν πρόκειται να το μαγειρέψετε και κρατήστε το πάντα έξω από το ψυγείο.
Κρεμμύδι
Το επόμενο τρόφιμο είναι το κρεμμύδι. Το κρεμμύδι είναι μια καλλιέργεια που είναι ανθεκτική στις χαμηλές θερμοκρασίες και όταν το βάζετε στο ψυγείο, το άμυλο μετατρέπεται σε ζάχαρη και πιάνει μούχλα. Προσπαθήστε να αποθηκεύσετε τα κομμένα κρεμμύδια εκτός ψυγείου. Η κρύα θερμοκρασία και η υψηλή υγρασία του ψυγείου θα χαλάσουν τα κρεμμύδια, θα σπάσουν την ινώδη δομή τους, θα μαλακώσουν και θα αναπτυχθεί μούχλα. Πολλοί άνθρωποι κάνουν το λάθος να κόβουν το μισό κρεμμύδι, να το μαγειρεύουν και να διατηρούν το άλλο μισό στο ψυγείο. Μην το κάνετε, γιατί αρχίζει να συλλέγει όλα τα ανθυγιεινά βακτήρια στο περιβάλλον. Σκεφτείτε μόνο το εξής: σε πολλά μέρη, όταν κάποιος είναι άρρωστος, βάζουν φέτες κρεμμύδι και στη γωνία του δωματίου για να μαζέψει όλα τα ανθυγιεινά βακτήρια στο περιβάλλον και να συμβάλλει στην ανάρρωση.
Ρίζες τζίντζερ
Το τρίτο τρόφιμο είναι το τζίντζερ. Το τζίντζερ έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Έχει ιδιότητες ενίσχυσης του ανοσοποιητικού και μπορεί επίσης να βοηθήσει κάποιον να αναρρώσει γρήγορα από ένα κρύωμα. Και αυτό επίσης όταν το διατηρείτε στο ψυγείο αρχίζει να πιάνει μούχλα γρήγορα. Και η συγκεκριμένη μούχλα έχει συνδεθεί με νεφρική και ηπατική ανεπάρκεια.
Ρύζι
Το τέταρτο φαγητό είναι το ρύζι. Πολλοί άνθρωποι διατηρούν το μαγειρεμένο ρύζι στο ψυγείο λόγω της αντοχής στο άμυλο και πιστεύουν ότι βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων χοληστερόλης και σακχάρου στο αίμα υπό έλεγχο. Αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς, στην πραγματικότητα, το ρύζι είναι ένα από τα τρόφιμα, που πιάνει μούχλα πολύ γρήγορα. Επιπλέον αλλοιώνεται η γεύση και η υφή του. Εάν πρόκειται να το βάλετε στο ψυγείο, κάντε το, αλλά για όχι περισσότερο από 24 ώρες.
Πηγή: www.thehealthsite.com