Η σοκολάτα από το Ντουμπάι έχει γίνει το πιο viral trend στο TikTok, με εκατομμύρια θεάσεις και αναπαραγωγές παγκοσμίως. Η Fix Dessert Chocolatier, η εταιρεία πίσω από αυτή την επιτυχία, δημιούργησε ένα προϊόν που συνδυάζει μοναδικές γεύσεις και εκλεπτυσμένη αισθητική, κατακτώντας τις καρδιές των χρηστών στα κοινωνικά δίκτυα. Πάμε να δούμε, λοιπόν, τι το ξεχωριστό έχει αυτή η σοκολάτα που την έκανε τόσο διάσημη και πώς μπορούμε να την φτιάξουμε στο σπίτι.
Η δημιουργία της πιο viral σοκολάτας του TikTok
Η Sarah Hamouda, ιδρύτρια της Fix Dessert Chocolatier, εμπνεύστηκε την ιδέα από τις λιγούρες της εγκυμοσύνης της. Με καταγωγή από τη Βρετανία και την Αίγυπτο, ζει στο Ντουμπάι εδώ και εννέα χρόνια και δημιούργησε το brand το 2021. Η σοκολάτα της, γεμάτη από μία πρωτότυπη γέμιση, με φύλλα κανταϊφιού και φιστικιού Αιγίνης, ξεχωρίζει για την ποιότητα και την αγάπη που βάζει στην παρασκευή της.
Το φαινόμενο του TikTok
Το viral βίντεο της food influencer Maria Vehera, όπου δοκιμάζει τη σοκολάτα της Fix στο αυτοκίνητό της, συγκέντρωσε πάνω από 59 εκατομμύρια προβολές. Από τότε, ακολούθησαν εκατοντάδες βίντεο με ανθρώπους να μοιράζονται τις αντιδράσεις τους δοκιμάζοντας τη σοκολάτα, καθώς και οδηγίες για να τη φτιάξουν στο σπίτι.
Η αντίδραση του κοινού
Η τεράστια ζήτηση για τις σοκολάτες της Fix Dessert οδήγησε σε αύξηση των καθημερινών παραγγελιών από μονοψήφιο αριθμό σε 5000! Η Hamouda τονίζει ότι ποτέ δεν περίμενε τέτοια παγκόσμια ανταπόκριση, λαμβάνοντας μηνύματα και αντιδράσεις από όλο τον κόσμο.
Πώς θα φτιάξουμε τη viral σοκολάτα σπίτι;
Υλικά
- Διάφορες σοκολάτες: Καλό θα ήταν να αναμείξετε διάφορες σοκολάτες, από λευκή μέχρι και γάλακτος. Θυμηθείτε, όμως, ότι η βασική σας σοκολάτα θα είναι μια (συνεπώς θα πρέπει να κυριαρχεί στην ποσότητα)
- Φύλλα κανταïφιού
- Πραλίνα φιστικιού Αιγίνης
Εκτέλεση
Αρχικά, λιώνουμε τις σοκολάτες. Ρίχνουμε με ένα κουτάλι ή λίγο περισσότερο από τη λευκή σοκολάτα στη φόρμα μας για διακόσμηση. Στη συνέχεια προσθέτουμε από πάνω τη λιωμένη βασική σοκολάτα μας (συνιστάται μαύρη) και τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Ψιλοκόβουμε τα φύλλα κανταϊφιού και τα σοτάρουμε με λίγο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσουν.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με την πραλίνα φιστικιού Αιγίνης. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα. Βάζουμε και πάλι στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και να δέσει.
Ξεφορμάρουμε, περιμένουμε να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου και απολαμβάνουμε!
Πηγή: edition.cnn.com