Στον κόσμο της μαγειρικής, λίγα πράγματα είναι τόσο απλά και νόστιμα, όσο ένα τηγανητό αυγό. Οι τραγανές άκρες, ο κρόκος που «τρέχει» και το λαχταριστό άρωμά του, συνδυάζονται για να δημιουργήσουν το απόλυτο comfort πιάτο.
Παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλές διαφορετικές μέθοδοι και τεχνικές για την επίτευξη του ιδανικού αποτελέσματος. Μία από τις πιο αγαπημένες και δοκιμασμένες στο χρόνο μεθόδους, είναι τα «huevos fritos», τα οποία έχουν τελειοποιηθεί εδώ και γενιές στους ισπανόφωνους πολιτισμούς. Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσετε την τέχνη του τηγανίσματος ενός αυγού και το μυστικό για ένα απόλυτα επιτυχημένο «huevos fritos»!
Τι είναι ένα ισπανικό τηγανητό αυγό;
Τα ισπανικά τηγανητά αυγά, που ονομάζονται huevos fritos, είναι τόσο απλά στην προετοιμασία, όσο τα κοινά τηγανητά αυγά. Οι Ισπανοί, αντί να χρησιμοποιούν μόνο λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο, τηγανίζουν τα αυγά τους με μια πολύ γενναιόδωρη ποσότητα ελαιολάδου – αλείφοντας τα συνεχώς με λάδι, ενώ μαγειρεύονται. Το αποτέλεσμα; Ένα ζουμερό τηγανητό αυγό με τραγανή όψη, χρυσαφένιο χρώμα και έναν κρόκο, που πραγματικά λιώνει στο στόμα σας!
Πώς να μαγειρέψετε ένα τηγανητό αυγό ισπανικού στιλ;
Για να προετοιμάσετε ένα ισπανικό τηγανητό αυγό, ρίξτε περίπου 2 χιλιοστά ελαιολάδου σε ένα μικρό, βαθύ τηγάνι. Έπειτα ζεσταίνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να ζεσταθεί το λάδι, αλλά όχι να καεί. Σπάστε 1 αυγό σε ένα μπολ ή κούπα και όταν το λάδι είναι έτοιμο, γλιστρήστε προσεκτικά το αυγό στο τηγάνι και ελαττώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή. Στη συνέχεια, ρίχνετε κουταλιές από το μαγειρεμένο λάδι πάνω από το αυγό, καθώς τηγανίζεται. Αφαιρείτε το αυγό με μια τρυπητή κουτάλα, για να το στραγγίξετε καλά. Τέλος, σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Πηγή: getpocket.com