Η παραμονή Πρωτοχρονιάς είναι μια από τις πιο γιορτινές και ιδιαίτερες στιγμές του χρόνου. Το τραπέζι μας γεμίζει με γεύσεις που ενώνουν την οικογένεια και τους φίλους, ενώ όλοι ανυπομονούν για την αλλαγή του χρόνου. Φέτος, κάντε το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μοναδικό με συνταγές που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο! Από ορεκτικά και κυρίως πιάτα μέχρι λαχταριστά γλυκά, παρακάτω σας προτείνουμε τις καλύτερες συνταγές για ένα εντυπωσιακό και νόστιμο γιορτινό τραπέζι!
Σαλάτα ρόκα με αχλάδι και καρύδια
Για μια δροσερή και εκλεπτυσμένη σαλάτα που θα ισορροπήσει τέλεια τα «βαριά» εορταστικά πιάτα, δοκιμάστε αυτή τη συνταγή. Χρησιμοποιήστε φρέσκια ρόκα, λεπτοκομμένα αχλάδια και καβουρδισμένα καρύδια. Προσθέστε θρυμματισμένο μπλε τυρί ή φέτα για έντονη γεύση. Για το dressing, ανακατέψτε ελαιόλαδο, βαλσαμικό ξύδι, μέλι και λίγη μουστάρδα. Περιχύστε τη σαλάτα λίγο πριν το σερβίρισμα και απολαύστε έναν υπέροχο συνδυασμό γλυκού και αλμυρού που θα αναδείξει το τραπέζι σας.
Φωλιά με μανιτάρια και τυριά
Ξεκινήστε το δείπνο σας με ένα πρωτότυπο ορεκτικό που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας. Για τη φωλιά θα χρειαστείτε φύλλο σφολιάτας, το οποίο θα κόψετε, θα στρώσετε σε μικρές κυκλικές βάσεις και θα ψήσετε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C. Έπειτα, προσθέστε ένα μείγμα από μανιτάρια, κρέμα γάλακτος και τριμμένα τυριά της αρεσκείας σας που έχετε ήδη σοτάρει στο τηγάνι. Γαρνίρετε με φρέσκο θυμάρι και σερβίρετε ζεστό.
Χοιρινό ρολό με γέμιση μουστάρδας και βερίκοκου
Για όσους είναι λάτρεις του καλού φαγητού, το ρολό με γλυκόξινη γέμιση είναι η ιδανική επιλογή. Γεμίστε το φιλέτο χοιρινού με μουστάρδα, αποξηραμένα βερίκοκα και ψιλοκομμένα καρύδια. Ψήστε το σε χαμηλή θερμοκρασία και συνοδέψτε το με πουρέ γλυκοπατάτας ή με σάλτσα πορτοκαλιού για επιπλέον νοστιμιά.
Βασιλόπιτα με άρωμα πορτοκαλιού
Το επιδόρπιο του τραπεζιού πρέπει να είναι αντάξιο της περίστασης! Η αφράτη βασιλόπιτα, το δημοφιλές έδεσμα της καλοτυχίας, με άρωμα πορτοκαλιού και γαρνιτούρα ζάχαρη άχνη είναι η τέλεια επιλογή. Προσθέστε ξύσμα λεμονιού ή λίγο λικέρ για επιπλέον γεύση και δημιουργήστε ένα γλυκό που θα κλέψει την παράσταση.
Πηγή: goodhousekeeping.com