Ένα σάντουιτς είναι ένα εύκολο, γρήγορο και νόστιμο γεύμα. Ωστόσο, παρά την απλότητά του, δε σημαίνει, ότι πετάμε οποιαδήποτε γέμιση ανάμεσα σε δύο κομμάτια ψωμιού και το βαφτίζουμε σάντουιτς. Με λίγη παραπάνω προσοχή και αγάπη, μπορεί να γίνει ακόμα και ένα τέλειο κυρίως γεύμα, πέρα από ένα απλό σνακ. Ακολουθήστε 10 κορυφαίες προτάσεις για την παρασκευή σάντουιτς και ξεκινήστε να δημιουργείτε τα δικά σας αριστουργήματα.
Χρησιμοποιήστε ποιοτικά συστατικά
Για να φτιάξετε ένα νόστιμο σάντουιτς, πρέπει να ξεκινήσετε με νόστιμα υλικά. Επιλέγοντας κρέατα, τυριά, γαρνιτούρες και καρυκεύματα υψηλής ποιότητας θα εξασφαλίσετε, ότι το σάντουιτς σας έχει την καλύτερη εμφάνιση και γεύση. Για παράδειγμα, πάρτε τα αλλαντικά σας φρεσκοκομμένα απο τον πάγκο των ντελικατέσεν, αποφύγετε τα συσκευασμένα τυριά και χρησιμοποιήστε φρέσκα και ολόκληρα λαχανικά για να τα κόψετε εσείς σε φέτες ή κομμάτια.
Δώστε σημασία στις σάλτσες και τα μπαχαρικά
Τα σωστά καρυκεύματα θα ανεβάσουν το σάντουιτς σας σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Δοκιμάστε να φτιάξετε τις δικές σας σπιτικές εκδοχές. Η αντικατάσταση της μαγιονέζα του εμπορίου με σπιτική μαγιονέζα σκέτη ή με διαφορες προσθήκες όπως για παράδειγμα άνηθου και λεμονιού, μπορεί να ανεβάσει ένα σάντουιτς σε άλλο επίπεδο!
Μην παραλείπετε τα λαχανικά
Μερικές φορές η πείνα σας, μπορεί να ικανοποιηθεί με ένα σάντουιτς μόνο με ζαμπόν και τυρί. Ωστόσο, όταν μιλάμε για ένα καλό σάντουιτς, τα λαχανικά είναι ένα απαραίτητο μέρος του παζλ. Είτε προτιμάτε μερικές φέτες μαρούλι ή τουρσί ή λίγο καραμελωμένο κρεμμύδι, τα λαχανικά δίνουν στο σάντουιτς μία πιο φρέσκια και δροσερή γεύση.
Συνδυάστε σωστά τα συστατικά
Η επιλογή των συστατικών με βάση το πόσο καλά συνδυάζονται μεταξύ τους, διασφαλίζει, ότι κάθε μπουκιά θα έχει τέλεια γεύση και τα υλικά του σάντουιτς θα αλληλοσυμπληρώνονται τόσο σε γεύση όσο και σε υφή. Για παράδειγμα, ζαμπόν μελιού, τυρί τσένταρ και πικάντικη μουστάρδα σε ψωμί σίτου ολικής αλέσεως, συνθέτουν μια υπέροχη γεύση. Βέβαια, μην ξεχνάτε να αδράξτε την ευκαιρία να πειραματιστείτε!
Γίνετε δημιουργικοί με τις επιλογές τυριών
Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικά είδη τυριών στο σούπερ μάρκετ. Η αντικατάσταση του τυριού σε φέτες με ένα κομμάτι ωριμασμένου τυριού, μπορεί να κάνει τη διαφορά στα σάντουιτς σας.
Δοκιμάστε διαφορετικά είδη ψωμιού
Το καλό φρέσκο ψωμί είναι το κλειδί για να φτιάξετε ένα καλύτερο σάντουιτς. Είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό ψωμί, ώστε το σάντουιτς σας, να μπορεί να υποστηρίξει τις νόστιμες γεύσεις που θα βάλετε μέσα.
Προσθέστε λίγη γλυκύτητα
Η ομορφιά ενός σάντουιτς είναι η ευελιξία του. Αν είστε λάτρης των σούπερ αλμυρών, δοκιμάστε να αλλάξετε τα πράγματα, προσθέτοντας μια πινελιά γλυκύτητας στο επόμενο γεύμα σας. Ένα γλυκό στοιχείο μπορεί να δημιουργήσει ένα υπέροχο σάντουιτς σε αντίθεση με τις πικάντικες ή αλμυρές γεύσεις. Μερικοί νόστιμοι τρόποι για να προσθέσετε γλυκύτητα στα σάντουιτς σας περιλαμβάνουν την ενσωμάτωση μαρμελάδων, μελιού ή φέτες φρούτων.
Προτιμήστε αλλαντικό σε λεπτές φέτες
Όταν φτιάχνετε ένα σάντουιτς, επιλέξτε λεπτές φέτες κρέατος. Μια χοντρή φέτα ζαμπόν ή γαλοπούλα για παράδειγμα, είναι γενικά πολύ βαριά για αυτό που προορίζεται να είναι ένα γεύμα, το οποίο τρώτε στο χέρι. Η χρήση λεπτών φετών σας δίνει επίσης την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε περισσότερα από ένα είδη κρέατος. Για παράδειγμα, η γαλοπούλα και το ζαμπόν είναι ένας κλασικός συνδυασμός.
Τοποθετήστε τα υλικά με τη σωστή σειρά
Ναι, η «επιστήμη σάντουιτς» υπάρχει και έχει να κάνει με το να συναρμολογήσετε σωστά τα σάντουιτς σας. Η σωστή διάταξη των υλικών, θα σας εξασφαλίσει την καλύτερη γεύση και υφή του κάθε συστατικού. Ο κλασικός τρόπος είναι: ψωμί, σως, λαχανικά, τυρί, κρέας και τέλος η δεύτερη φέτα ψωμιού, που θα την έχετε αλείψει με επιπλέον σως. Αυτή η μέθοδος είναι δημοφιλής γιατί η σως λειτουργεί ως βάση για τα λαχανικά, διασφαλίζοντας ότι δεν θα γλιστρούν. Επίσης το κρέας και το τυρί σε ένα σάντουιτς συνήθως προορίζονται για να αλληλοσυμπληρώνονται, οπότε είναι λογικό να τα βάλετε μαζί.
Φρυγανίστε το τελικό προϊόν
Αν έχετε απολαύσει ποτέ ένα panini, ξέρετε ότι υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο σε ένα φρυγανισμένο σάντουιτς. Δώστε στο δικό σας λίγη επιπλέον τραγανότητα, προσθέστε ελάχιστο βούτυρο σε ένα ζεστό τηγάνι και φρυγανίστε το σάντουιτς και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει. Απλά φροντίστε να βάλετε τα κρύα υλικά σας μετά, για να διατηρήσουν τη γεύση και την υφή τους!
Πειραματιστείτε με τις δικές σας ιδέες μέχρι να αναπτύξετε την τέλεια τεχνική και γεύση για τα δικά σας γούστα και απολαύστε το ιδανικο για εσάς σάντουιτς.
Πηγή: www.goldmedalbakery.com