Φανταστείτε να βρεθείτε σε μια κατάσταση όπου η προσμονή να απολαύσετε ένα μπουκάλι κρασί, συναντάται με την απογοητευτική απουσία τιρμπουσόν. Μόνο η σκέψη του να στερηθείτε το κρασί που θέλατε τόσο να δοκιμάσετε μπορεί να είναι αποκαρδιωτική.
Ωστόσο, μην ανησυχείτε, γιατί υπάρχουν έξυπνες μέθοδοι για να παρακάμψετε αυτό το πρόβλημα. Είτε είστε καλεσμένοι σε έναν φίλο, είτε έχετε χάσει το τιρμπουσόν σας, να είστε σίγουροι ότι οι ακόλουθες τέσσερις τεχνικές μπορούν να σώσουν τη βραδιά και το κρασί σας!
Σπρώξτε το φελλό μέσα στη φιάλη
Η ώθηση του φελλού στο μπουκάλι κρασιού είναι μια μέθοδος έσχατης λύσης για το άνοιγμα του κρασιού χωρίς τιρμπουσόν. Για να το κάνετε αυτό, τυλίξτε το λαιμό της φιάλης με ένα πανί, χτυπήστε απαλά το φελλό με ένα αμβλύ αντικείμενο και σπρώξτε αργά μέσα. Να είστε προσεκτικοί για να αποφύγετε τη θραύση γυαλιού.
Μόλις ο φελλός είναι μέσα στη φιάλη, χρησιμοποιήστε ένα μακρύ σκεύος για να τον ανακτήσετε. Απολαύστε το κρασί σας, αλλά να γνωρίζετε ότι αυτή η μέθοδος μπορεί να επηρεάσει ελαφρώς τη γεύση του κρασιού λόγω της αυξημένης έκθεσης στο οξυγόνο.
Θερμάνετε τον λαιμό του μπουκαλιού
Αυτή η τεχνική περιλαμβάνει τη θέρμανση του λαιμού της φιάλης με ανοιχτή φλόγα για σύντομο χρονικό διάστημα, προκαλώντας την επέκταση του αέρα στο εσωτερικό και σταδιακά την ώθηση του φελλού προς τα έξω. Πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε να αποφευχθεί η υπερθέρμανση και η θραύση της φιάλης, καθιστώντας την μια μέθοδο που απαιτεί υπομονή και ακρίβεια!
Χτυπήστε το μπουκάλι σε σκληρή επιφάνεια με παπούτσι
Το χτύπημα του μπουκαλιού σε σκληρή επιφάνεια με ένα παπούτσι είναι μια έξυπνη μέθοδος για να ανοίξετε ένα μπουκάλι κρασιού όταν δεν έχετε πρόχειρο τιρμπουσόν. Για να το κάνετε αυτό, τοποθετήστε το κάτω μέρος της φιάλης μέσα στο παπούτσι, κρατήστε το σταθερά και δώστε μερικά σταθερά χτυπήματα σε έναν τοίχο ή μια ανθεκτική επιφάνεια. Η δύναμη θα πρέπει να σπρώξει το φελλό έξω, επιτρέποντάς σας να απολαύσετε το κρασί σας.
Λυγίστε ή σπάστε τις εξωτερικές αιχμές ενός πιρουνιού
Ποιος είπε ότι δε μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας DIY τιρμπουσόν; Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να λυγίστε προσεκτικά ή να σπάσετε τις εξωτερικές αιχμές ενός πιρουνιού, αφήνοντας τις εσωτερικές αιχμές άθικτες. Έπειτα, τοποθετήστε τις εσωτερικές αιχμές στο φελλό υπό γωνία και στρίψτε απαλά ενώ ασκείτε πίεση προς τα πάνω. Τραβήξτε αργά το φελλό έξω από το μπουκάλι, προσέχοντας να μην τον σπρώξετε στο κρασί.
Πηγή: www.eatingwell.com