Η ασιατική κουζίνα έχει γίνει τόσο δημοφιλής στη Δύση, που πολλοί από εμάς την έχουμε υιοθετήσει στο μαγειρικό μας ρεπερτόριο. Αν λοιπόν θέλετε να δείξετε τις γνώσεις σας πάνω στην ασιατική κουζίνα την επόμενη φορά που θα έχετε καλεσμένους, μπορείτε να εντυπωσιάσετε όχι μόνο με τις μαγειρικές σας ικανότητες αλλά και με το στήσιμο του τραπεζιού σας, με τη βοήθεια του Art de la Table.
Art de la Table με άρωμα Ασίας
Το Art de la Table δεν είναι ποτέ μονοδιάστατο, αλλά μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα την περίσταση, θέτοντας την βάση της αισθητικής που επιθυμούμε να ακολουθήσουμε. Αν λοιπόν σερβίρετε sushi, noodles, pad thai, pho ή ramen στο επόμενο τραπέζι σας, εμείς θα σας βοηθήσουμε να πλαισιώσετε το φαγητό σας με νότες κομψότητας και καλαισθησίας.
Τα κατάλληλα πιάτα
Βασικές φιλοσοφίες της ασιατικής κουζίνας είναι η απλότητα και ο μινιμαλισμός, έννοιες που πρέπει να πρεσβεύονται και στην επιλογή των πιάτων σας.
Ένα σετ πιάτων με ουδέτερα χρώματα θα σας επιτρέψει να πετύχετε μοναδικούς συνδυασμούς, διατηρώντας, παράλληλα, το μίνιμαλ στοιχείο. Αν το γεύμα περιλαμβάνει ramen ή pho, οφείλουμε να προσθέσουμε πιάτα σούπας, ενώ αν σερβίρουμε sushi, τότε τα μακρόστενα παραλληλόγραμμα πιάτα είναι απαραίτητα.
Το ιδανικό centerpiece
Στο Art de la Table, το centerpiece αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι ενός ολοκληρωμένου τραπεζιού. Είναι σημαντικό να επιλέξετε centerpieces τα οποία ταιριάζουν χρωματικά με τα πιάτα σας, είτε αυτά είναι βάζα με λουλούδια, κεριά ή άλλες συνθέσεις.
Αν το τραπέζι είναι μεγάλο, μπορείτε να συνδυάσετε διαφορετικά centerpieces, τα οποία, ωστόσο, ταιριάζουν αρμονικά τόσο μεταξύ τους, όσο και με τα υπόλοιπα επιτραπέζια σκεύη.
Τα chopsticks και τα μπολ για τη σάλτσα
Κάθε καλεσμένος πρέπει να έχει τα δικά του chopsticks, τα οποία τοποθετούνται είτε πάνω από το πιάτο, είτε στα δεξιά του. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ξύλινα chopsticks, εάν επιθυμείτε μια πιο παραδοσιακή προσέγγιση και αισθητική, ή μεταλλικά για μια πιο μοντέρνα επιλογή.
Εάν σερβίρετε sushi, είναι σημαντικό να μην ξεχάσετε να προσθέσετε ένα μικρό, ειδικό μπολ για τη soy sauce στο σερβίτσιο κάθε καλεσμένου. Συνήθως τα μπολ αυτά τοποθετούνται στην πάνω δεξιά γωνία του κάθε πιάτου, και είναι σημαντικό να ταιριάζουν αρμονικά με τα υπόλοιπα στοιχεία του τραπεζιού.
Τα κατάλληλα ποτήρια
Μία ιδιαιτερότητα της ασιατικής κουζίνας σε σχέση με τις υπόλοιπες ethnic επιλογές, δεν είναι άλλη από τα αλκοολούχα ποτά που τη συνοδεύουν. Είτε πρόκειται για sake, soju ή κάποιο άλλο ποτό, είναι σημαντικό να υπάρχει το κατάλληλο ποτήρι σερβιρίσματος.
Τα ποτά αυτά σερβίρονται σε ειδικά μικρά ποτήρια, όμως εάν δεν τα έχετε στη διάθεσή σας, μια καλή λύση είναι τα σφηνοπότηρα. Διαλέξτε τα σφηνοπότηρα που ταιριάζουν περισσότερο με τα υπόλοιπα στοιχεία του τραπεζίου σας και τοποθετήστε τα στα δεξιά του πιάτου, δίπλα από το ποτήρι του νερού, και προαιρετικά του κρασιού.
Οι μικρές ασιατικές πινελιές στο Art de la Table
Η προσαρμογή του τραπεζιού στις ιδιαιτερότητες της ασιατικής κουζίνας, είναι κομμάτι το οποίο πρέπει πάση θυσία να μην παραλειφθεί. Συνήθως στην ασιατική κουζίνα το φαγητό δεν έρχεται σερβιρισμένο από την κουζίνα, έτσι είναι σημαντικό το τραπέζι να διαθέτει τον απαραίτητο χώρο για τις πιατέλες στις οποίες αυτό θα τοποθετηθεί, παραμένοντας πάντοτε σε ουδέτερες χρωματικά επιλογές.
Πηγή: christhellas.gr