Εάν είστε λάτρης του καλού φαγητού, έχετε μία παραπάνω οικονομική άνεση και το δείπνο σε κάποια από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια παγκοσμίως είναι στη wish list σας, βρίσκεστε στο σωστό μέρος! Ακολουθεί μια λίστα για γερά… στομάχια και τσέπες, με τα δέκα πιο ακριβά εστιατόρια του κόσμου.
1. Sublimotion, Ibiza-Ισπανία: $2.000 ανά άτομο
Το SubliMotion βρίσκεται στην Ίμπιζα της Ισπανίας και διευθύνεται από τον σεφ 2 αστέρων Michelin, Paco Roncero. Εστιάζοντας στην υψηλή γαστρονομία, το SubliMotion υπόσχεται να σας ταξιδέψει σε ένα βιωματικό ταξίδι, που όμοιό του δεν έχετε ξαναζήσει. Στην προετοιμασία των γευμάτων συμμετέχει μια ομάδα 25 επαγγελματιών και η γευστική εμπειρία διαρκεί περίπου 3 ώρες.
2. Per Se, Νέα Υόρκη-ΗΠΑ: $685 ανά άτομο
Το διάσημο εστιατόριο του σεφ Thomas Keller, Per Se, άνοιξε το 2004 στη Νέα Υόρκη. Διαθέτει ένα καθημερινό μενού γευσιγνωσίας εννέα πιάτων, καθώς και ένα μενού χορτοφαγικών επιλογών, συνδυάζοντας τις κλασικές γαλλικές τεχνικές με της καλύτερης ποιότητας πρώτες ύλες. Το εστιατόριο διαθέτει επίσης μια βραβευμένη κάβα κρασιών, με πάνω από 2.000 μπουκάλια στη συλλογή της.
3. Masa, Νέα Υόρκη-ΗΠΑ: $595 ανά άτομο
Το ιαπωνικό εστιατόριο Masa, βρίσκεται στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Το Masa, το οποίο ιδρύθηκε από τον σεφ Masa Takayama το 2004, σας προσφέρει μια γευστική εμπειρία που θα σας κοστίσει περίπου $595, μη περιλαμβανομένων των ποτών και των φόρων. Η εμπειρία διαρκεί περίπου 2 ώρες και οι κρατήσεις γίνονται δεκτές 3 εβδομάδες πριν από το δείπνο. Τα πιάτα προετοιμάζονται από το ίδιο τον Masa Takayama, με τη χρήση μόνο φρέσκων και εποχιακών συστατικών. Επιπρόσθετα, το Masa είναι το ένα εκ των δυο εστιατορίων sushi στη Βόρεια Αμερική, που διαθέτει sushi μπαρ κατασκευασμένο από το ιαπωνικό ξύλο Hinoka, με κόστος 260.000$. Η εξυπηρέτηση που παρέχει αντικατοπτρίζει τα ιαπωνικά έθιμα, προσφέροντας στους επισκέπτες μια εξαιρετική φιλοξενία, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της συνολικής εμπειρίας του εστιατορίου.
4. Restaurant De L’hôtel De Ville Crissier, Ελβετία: $415 ανά άτομο
Το Hôtel de Ville βρίσκεται στο Crissier της Ελβετίας και διαθέτει ένα μενού 11 πιάτων. Στα highlights του εστιατορίου, περιλαμβάνονται το φιλέτο αρνιού, τα μύδια με σαφράν, η ντομάτα «Scarlet», καθώς και το μοσχαρίσιο κρέας «Salers». Σερβίρονται, επίσης, πιάτα με τρία αστέρια Michelin, όπως τα χτένια Somme Bay με πορτοκαλί ταρόκο. Συνδυάζοντας την πολυτέλεια, τη μαγεία και την ευεξία, το συγκεκριμένο εστιατόριο υπόσχεται να προσφέρει μια εξαιρετική γευστική εμπειρία που αξίζει να θυμάστε. Ο αείμνηστος σεφ Benoît και η σύζυγός του Brigitte Violier, ήταν οι πρώτοι που κέρδισαν τα αστέρια Michelin για το Restaurant De L’hôtel De Ville Crissier, το οποίο σήμερα διευθύνει ο σεφ Franck Giovannini.
5. Maison Pic Drome, Γαλλία: $445 ανά άτομο
Το Maison Pic, που βρίσκεται στο Drôme της Γαλλίας, είναι ένα από τα πιο θρυλικά γαλλικά εστιατόρια. Διευθύνεται από τη σεφ Anne-Sophie Pic, μια από τις λίγες γυναίκες σεφ στον κόσμο με κουζίνα τριών αστέρων Michelin. Το μενού εννέα πιάτων που προσφέρει, περιλαμβάνει πιάτα όπως μεσογειακό ρουζ σε ζωμό σαφράν, ελάφι μαριναρισμένο σε σάκε, κατσικίσιο τυρί Banon Berlingots και επιδόρπια σοκολάτας που θα λιώσουν στο στόμα σας, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο το γευστικό αυτό ταξίδι.
6. Aragawa, Ιαπωνία: $370 ανά άτομο
Παρόλο που δε φημίζεται για την τοποθεσία του, καθώς βρίσκεται στο υπόγειο ενός κτιρίου γραφείων στο Τόκιο, το Aragawa είναι γνωστό ότι σερβίρει τα καλύτερα κρέατα. Το κρέας προέρχεται από καθαρόαιμα βοοειδή Tajima, τα οποία εκτρέφονται για περισσότερους από 28 μήνες στην περιοχή Sanda: ένα μέρος όπου μόνο ζώα που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια επιλέγονται.
7. Kyoto Kitcho, Ιαπωνία: $359 ανά άτομο
Το Kyoto Kitcho Arashiyama, με το εκπληκτικό του περιβάλλον, συμβάλλει σε μια γευστική εμπειρία που αξίζει να θυμάστε. Προσφέρει μενού δέκα πιάτων, στα οποία δίνεται σχολαστική προσοχή στα υλικά, τα σκεύη και την παρουσίαση.
8. Alain Ducasse Λονδίνο, Η.Β: $343 ανά άτομο
Το τριών αστέρων Michelin, Alain Ducasse, βρίσκεται στο Λονδίνο και παρουσιάζει τη γαλλική κουζίνα στην καλύτερη της μορφή. Ο ίδιος ο σεφ, Alain Ducasse δεν είναι γνωστός μόνο για τα ασύγκριτα γαλλικά πιάτα του, αλλά και για τη δημιουργία ενός dining concept, που αντανακλά διεθνείς επιρροές.
9. Ithaa Undersea, Μαλδίβες: $320 ανά άτομο
Το Ithaa Undersea βρίσκεται στο νησί Rangali στις Μαλδίβες. Είναι το πρώτο υποθαλάσσιο εστιατόριο στον κόσμο, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να δειπνήσετε πέντε μέτρα κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού, με πανοραμική θέα στον εκπληκτικό, κοραλλιογενή κήπο. Τα πιάτα του περιλαμβάνουν στοιχεία της σύγχρονης ευρωπαϊκής κουζίνας και συνδυάζονται με εκλεκτά κρασιά, που αναμειγνύουν τοπικές γεύσεις με δυτικές επιρροές. Με επικεφαλής τον ιταλικής καταγωγής σεφ Marco Amarone, το εστιατόριο είναι προσβάσιμο μόνο από τους επισκέπτες του Conrad Rangali: ένα θέρετρο πέντε αστέρων, που αποτελεί το ιδανικό μέρος για να μείνετε στο νησί.
10. Schloss Schauenstein, Ελβετία: $259 ανά άτομο
Με τρία αστέρια Michelin στην κατοχή του, το Schloss Schauenstein βρίσκεται στο Fürstenau της Ελβετίας και προσφέρει μια σπάνια γευστική εμπειρία. Θα μπορούσε να είχε βγει από τις σελίδες ενός παραμυθιού, καθώς στεγάζεται σε ένα όμορφο, πολυτελές κάστρο του 12ου αιώνα, στις Ελβετικές Άλπεις. Η ρομαντική τοποθεσία και το προσεγμένο μενού με τις τοπικές γεύσεις, το καθιστούν μια εμπειρία για την οποία αξίζει να κάνετε ένα ταξίδι!
Πηγή: www.luxhabitat.ae