Αν πετάτε τα κοτσάνια μπρόκολου στα σκουπίδια, ίσως να θέλετε να ξανασκεφτείτε αυτή τη συνήθεια. Μία TikToker αποκάλυψε πρόσφατα έναν έξυπνο τρόπο μαγειρέματος, που σώζει το κοτσάνι από τον κάδο και το μετατρέπει σε κάτι νόστιμο. Είναι μια απλή, εκπληκτική συνταγή, που κάνει πολλούς να το συζητούν και να αναρωτιούνται, “Γιατί δεν το σκέφτηκα αυτό;”
Αυτό το hack του TikTok δείχνει, ότι βυθίζετε ολόκληρο το μπρόκολο- ναι, και το κοτσάνι και όλα – σε βραστό νερό για 10-15 λεπτά για να γίνει το κοτσάνι τρυφερό και εύκολο στην επεξεργασία. Τέρμα λοιπόν η πάλη με σκληρά, ακατέργαστα κοτσάνια. Το αποτέλεσμα; Ένα τέλεια μαγειρεμένο λαχανικό που είναι έτοιμο να το απολαύσετε ολόκληρο. Μόλις το μπρόκολο μαλακώσει, η TikToker κόβει εύκολα το, κοτσάνι αλλά δεν σταματά εκεί. Αντί να το πετάξει, το κόβει κάθετα σε λεπτά κομμάτια και τα ρίχνει σε ένα τηγάνι. Με ένα γρήγορο σοτάρισμα και μετά με μια βουτιά σε σάλτσας σόγιας, το κοτσάνι μεταμορφώνεται σε ένα γευστικό συνοδευτικό, που μπορεί απλώς να κλέψει την παράσταση σε ένα γεύμα!
Το μπρόκολο είναι ένα διατροφικό χρυσωρυχείο!
Πολλοί νομίζατε ως τώρα, ότι δεν μπορούσατε να φάτε το κοτσάνι Γνωρίζατε όμως, ότι οι μίσχοι του μπρόκολου είναι γεμάτοι με φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά; Ενώ τα άνθη συχνά παίρνουν όλη τη δόξα, στο κοτσάνι βρίσκεται μεγάλο μέρος της θρεπτικής του δύναμης. Είναι γεμάτο με βιταμίνη C, ασβέστιο και σίδηρο, καθιστώντας το όχι μόνο βρώσιμο αλλά εξαιρετικά καλό για εσάς.
@goodfoodforgood I think this just might be my favorite way to eat french fries! 🍟 #frenchfries #ketchup #parmesanfries #crispyfries #dragonsden #dragonsdenproducts #foodquality #sustainableliving #quickdinners #eliminatefoodwaste #scrappycooking #easylunch #plantbased #foodhacks #cookinghacks #recipetok #plantbasedrecipe #fastfoodhacks #healthyfood
Οι σχολιαστές του TikTok ενθουσιάστηκαν
Η κοινότητα του TikTok σφύζει από ενθουσιασμό για αυτόν τον νέο τρόπο μαγειρέματος μπρόκολου. Φαίνεται ότι αυτή η TikToker έχει ανοίξει τα μάτια όλων στις αναξιοποίητες δυνατότητες του ταπεινού κοτσανιού του μπρόκολου. Ενθουσιώδης σχολιαστής, μοιράστηκε επίσης το εξής: «Είναι νόστιμο. Το τρώω ακόμα και ωμό. Είναι τραγανό και ελαφρώς γλυκό.» Ωμά κοτσάνια μπρόκολου ως σνακ; Μπορεί να μην είναι για όλους, αλλά αυτή η ενθουσιώδης κριτική μπορεί απλώς να πείσει μερικούς να το δοκιμάσουν.
Κάποιοι μάλιστα συμβουλεύουν να το ξεφλουδίσετε για να αφαιρέσετε το πιο σκληρό εξωτερικό στρώμα, κάνοντας το εσωτερικό ακόμα πιο τρυφερό και νόστιμο όταν μαγειρευτεί. Είτε το ξεφλουδίζετε είτε όχι, αυτά τα κοτσάνια είναι μια γαστρονομική απόλαυση που περιμένει να συμβεί.
Κάποιος δημιουργικός TikToker μάλιστα πρότεινε μία διασκεδαστική ανατροπή: γιατί να μην φτιάξετε τηγανητές «πατάτες» από κοτσάνι μπρόκολου; Απλά κόβουμε τα κοτσάνια σε ανάλογο σχήμα, τα αλατοπιπερώνουμε και τα τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν τραγανά. Αφήστε τη φαντασία σας να οργιάσει και είναι σίγουρο ότι θα βρείτε και άλλες συνταγές.
Ποιος ήξερε ότι το υγιεινό θα μπορούσε να είναι τόσο νόστιμο; Ποιος ήξερε ότι το μπρόκολο μπορεί να είναι τόσο ευέλικτο; Μην αφήσετε λοιπόν αυτό το θρεπτικό κόσμημα να πάει χαμένο – μαγειρέψτε το και μοιραστείτε την αγάπη σας για το ταπεινό λαχανικό!
Πηγή: abc.net.au