Κάθε καινούργια τεχνολογία, είναι επιρρεπής σε μύθους και φήμες. Το άγνωστο που την περιβάλλει, οι γνώμες των διαφόρων «ειδικών» στην τεχνολογία αλλά και οι “έγκυρες” πηγές του Facebook, διογκώνουν και διαιωνίζουν τέτοιες φήμες Ακόμα και όταν αλλάξει εντελώς η σύνθεση και η κατασκευή ενός υλικού, π.χ της μπαταρίας, οι παλιοί μύθοι θα την συνοδεύουν πάντα.
Ας δούμε μερικούς από τους πιο διαδεδομένους:
1. Οι εφαρμογές, που τρέχουν στο παρασκήνιο, θα πρέπει να είναι κλειστές όταν δε χρησιμοποιούνται, γιατί εξαντλούν την μπαταρία και κάνουν το κινητό σας πιο αργό.
Αν και το παραπάνω ακούγεται λογικό και τα Apple και τα Android, περιορίζουν αυτόματα, το πόσα update, μπορούν να κάνουν αυτές οι εφαρμογές, όταν είναι ανοιχτές αλλά όχι σε χρήση, όποτε και η κατανάλωση μπαταρίας είναι σχετικά μικρή.
2. Η φόρτιση του τηλεφώνου σου κατά τη διάρκεια της νύχτας καταστρέφει την μπαταρία.
Τα smartphone δεν ονομάζονται «έξυπνα» χωρίς λόγο. Αναγνωρίζουν ότι η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη και το τηλέφωνο σταματά να λαμβάνει ενέργεια, χωρίς να χρειάζεται να το αποσυνδέσεις. Με την ίδια λογική, απενεργοποιείται, όταν η μπαταρία είναι χαμηλή. Κάθε μπαταρία βέβαια έχει τη δική της «ζωή». Οι Lithium-ion αποδίδουν καλύτερα, όταν είναι σε συνεχή φόρτιση, ενώ οι παλαιότερες NiCD and NiMH έχουν μεγαλύτερη διάρκεια όταν αδειάσουν τελείως πριν ξαναφορτιστούν στο 100%.
3. Όσο περισσότερα megapixel έχει η κάμερα του τηλεφώνου σου, τόσο καλύτερη είναι η ποιότητα της φωτογραφίας
Για έναν χρήστη τηλεφώνου, δεν έχει σημασία ο αριθμός των megapixel, αλλά το μέγεθός τους. Τα καλύτερα megapixel είναι τα μεγαλύτερα και είναι αυτά που θα σου δώσουν φωτογραφίες καλής ποιότητας.
4. Ο μόνος φορτιστής, που πρέπει να χρησιμοποιείτε είναι αυτός, που πήρατε μαζί με το κινητό σας.
Η αλήθεια είναι, ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε φορτιστή πληροί τις προδιαγραφές του κατασκευαστή του κινητού. Ως ένα βαθμό, αυτός ο μύθος υπάρχει απλά για να βάζει επιπλέον χρήματα στις τσέπες των κατασκευαστών τηλεφώνων.
5. Αν κλείσετε το κινητό, βγάλετε την κάρτα SIM ή το βάλετε σε Airplane Mode, δεν μπορεί αυτό να εντοπιστεί.
Αρχικά, θα πρέπει να καταλάβετε, ότι αν δεν είστε μέλος κάποιας τρομοκρατικής οργάνωσης για παράδειγμα ή αν δεν κρύβεστε από την αστυνομία, το πιθανότερο είναι, πως κανένας δεν επιθυμεί να σας εντοπίσει. Ο μόνος σίγουρος τρόπος είναι να αφαιρέσετε την μπαταρία, εκτός αν διάθετε κινητό, που δεν σας επιτρέπει πρόσβαση σε αυτή. Τότε ξεφορτωθείτε το.
6. Η λειτουργία αυτόματης φωτεινότητας, εξοικονομεί μπαταρία.
Η αλήθεια είναι, πως ο αισθητήρας φωτεινότητας, όταν υπολογίζει αυτόματα την ιδανική φωτεινότητα, χρησιμοποιεί περισσότερη ενέργεια, καθώς κατά τη διάρκεια της ημέρας, επεξεργάζεται συνεχώς δεδομένα, προκειμένου να επιλέξει την κατάλληλη ρύθμιση φωτεινότητας.
7. Εφαρμογές, που κατεβάσατε από το Google Play ή το Apple Store, είναι απόλυτα ασφαλείς.
Σωστά σκέφτεστε αλλά δεν ισχύει πάντα. Αν και οι σοβαροί κατασκευαστές κρατούν τις εφαρμογές τους καθαρές και δε ρισκάρουν τη φήμη τους, εξακολουθούν να υπάρχουν μερικές, που συνδέονται με το internet και επικοινωνούν με τον server τους. Αυτό σημαίνει ότι κακόβουλο λογισμικό, μπορεί να σταλεί στο κινητό σας οποιαδήποτε στιγμή.
8. Το Bluetooth/Wi-Fi Direct σκοτώνει την μπαταρία σας.
Το Bluetooth και το Wi-Fi Direct σας επιτρέπουν, να μεταφέρετε γρήγορα, τεράστια αρχεία ή άλλα δεδομένα από συσκευή σε συσκευή. Καταναλώνουν υπερβολικά την μπαταρία σας; Όχι.
Οι νεότερες γενιές Bluetooth και Wi-Fi Direct καταναλώνουν ελάχιστη έως καθόλου ενέργεια, όταν δεν χρησιμοποιούνται. Μόλις ενεργοποιήσετε μία άλλη συσκευή και ξεκινήσετε τη μεταφορά αρχείων ή δεδομένων, τότε θα αρχίσουν να καταναλώνουν την μπαταρία σας. Μέχρι τότε, η ενεργοποίησή τους δεν θα προκαλέσει αισθητή εξάντληση της μπαταρίας
9. Υψηλότερες προδιαγραφές σημαίνει καλύτερη απόδοση.
Η ύπαρξη εξαιρετικών προδιαγραφών δεν κάνει πάντα ένα εξαιρετικό τηλέφωνο. Οι κάμερες κινητών τηλεφώνων είναι οι πιο συχνοί παραβάτες, όταν πρόκειται για ανταγωνισμό προδιαγραφών.
Επιπλέον, παίζουν και άλλοι παράγοντες. Για παράδειγμα, πολλά τηλέφωνα Android έχουν καλύτερες προδιαγραφές από ένα iPhone, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα, ότι το τηλέφωνο είναι ταχύτερο ή ανώτερο από εκείνα με κατώτερες προδιαγραφές. Το λειτουργικό σύστημα έχει σημασία, όπως και η συμπεριφορά του χρήστη κατά τη χρήση του. Οι προδιαγραφές είναι ένας ακόμα τρόπος προσέλκυσης των καταναλωτών: μην ξεγελιέστε.
10. Η φύση του ανοιχτού κώδικα του Android το κάνει πιο επιρρεπές σε τρωτά σημεία
Το λογισμικό ανοιχτού κώδικα είναι εξ ορισμού, ανοιχτό αλλά το Android ως λειτουργικό σύστημα είναι εξαιρετικά ασφαλές. Αυτό που δεν είναι ασφαλές είναι οι εφαρμογές. Η ελευθερία, να μπορεί να δημιουργεί εφαρμογές οποιοσδήποτε και η δυνατότητα εκτέλεσης εφαρμογών εκτός της κεντρικής αγοράς του Google Play κάνει τα Android πιο επιρρεπή σε επιθέσεις κακόβουλων λογισμικών, σε σχέση με την Apple και με το κάπως φορτωμένο μενού εφαρμογών της.
Πηγή: www.makeuseof.com